Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ţara care a interzis oamenii de zăpadă

Un lider religios din Arabia Saudită a emis o fatwa, care interzice oamenii de zăpadă în această ţară. După ninsorile abundente care au afectat recent regiuni întinse din Orientul Mijlociu, Mohammad Saleh Al Minjed a emis acest decret religios islamic, care afirmă că reproducerea în zăpadă a formelor umane şi animale, chiar dacă este executată în scopuri recreative, nu este acceptată în religia islamică.

Aceeaşi fatwa permite în schimb realizarea de figurine din zăpadă, dar numai dacă reprezintă obiecte neînsufleţite, precum clădiri şi vehicule, potrivit Gulf News.

Fatwa a fost distribuită pe larg pe platformele de socializare şi a generat dezbateri aprinse în ţările din regiunea Golfului Persic.

"Nu are nici o valoare în tradiţiile noastre, iar aceia care sunt fascinaţi de Occident ar trebui să imite invenţiile şi ştiinţa lor, nu cultura lor", scrie un blogger citat de Al Marsad News.

Alţi locuitori din Golful Persic consideră că întrucât zăpada cade atât de rar în această regiune, nu ar trebui să fie nici o problemă dacă oamenii se distrează atunci când ninge. "Avem zăpadă doar câteva zile, poate chiar pentru doar câteva ore, dar există întotdeauna cineva care vrea să ne fure bucuria şi distracţia", scrie un internaut.

Căderi masive de zăpadă au fost înregistrate în regiunea Tabuk, aflată la o distanţă de aproximativ 1.500 de kilometri de Riad, capitala Arabiei Saudite.