Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Eveniment inedit la metrou: 200 de oameni "îngheaţă" instantaneu

video_eveniment_inedit_la_metrou_200_de_oameni_ingheata_instantaneu.jpg

Evenimentul "Freeze New York", la Grand Central Terminal

Aproximativ 200 de persoane se vor transforma în statui umane şi vor "îngheţa", duminică, într-o staţie de metrou din centrul Bucureştiului, informează Mediafax. E vorba de un eveniment intitulat "Frozen Bucharest".

Evenimentul care se va desfăşura în centrul Bucureştiului, la metrou, duminică între orele 14 şi 16 va fi organizat de Grupul Nefiresc.

Organizaţia se află la al treilea eveniment inedit în Capitală, după "No Pants Subway Ride" ("Ziua Fără Pantaloni la Metrou") şi "Free Hugs" ("Îmbrăţişări gratuite pe stradă").

Locul unde se va desfăşura evenimentul este secret, pentru ca bucureştenii să fie surprinşi de statuile umane.

"Oamenii sunt din ce în ce mai grăbiţi, neatenţi şi încruntaţi. Noi credem că putem şi încercam măcar pentru o zi să îi facem să vadă lumea un pic diferit, să îi facem să zâmbească, să se întrebe şi să acorde mai multă importanţă calităţii timpului pe care îl consumă. La acest eveniment sunt aşteptaţi cât mai mulţi voluntari. Ei vor fi simpli trecători, călători cu metroul, care la o anumită oră şi la un anumit minut vor... «îngheţa». Nu de frig, din fericire, ci vor rămâne nemişcaţi în poziţia în care erau şi vor rămâne aşa timp de cinci minute, după care îşi vor continua activitatea normal, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic!", explică Florin Bădiţă, liderul Grupului Nefiresc şi organizatorul evenimentului.

Cei care vor să participe la eveniment trebuie să completeze în prealabil un formular de pe pagina de Facebook a evenimentului.