Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Harrison Ford, rănit după ce s-a prăbuşit cu avionul în California

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Actorul Harrison Ford a fost rănit, joi, în urma prăbuşirii unui avion de epocă datând din al Doilea Război Mondial pe un teren de golf din Mar Vista, la vest de Los Angeles, în California.

Actorul a fost dus imediat la un spital local. Harrison Ford era "conștient și respira" la sosirea echipei de salvare. El are răni la nivelul capului, inclusiv posibile fracturi, potrivit unor surse citate de NBC News. Viaţa lui este în afara oricărui pericol.

"A suferit câteva lovituri și a primit îngrijiri medicale la spital, dar rănile nu îi pun viața în pericol și medicii așteaptă să se recupereze complet", a declarat reprezentanta sa, Ina Treciokas, într-un comunicat. Harrison Ford, pilot experimentat, s-a prăbușit cu o mică avionetă din al Doilea Război Mondial pe un copac de pe terenul de golf Penmar, în localitatea Venice, foarte aproape de aeroportul din Santa Mónica, de unde decolase cu puțin timp înainte.

Motorul aparatului, un model care se folosea pentru a antrena piloții în al Doilea Război Mondial, a suferit defecțiuni imediat după decolare, iar actorul s-a văzut obligat să aterizeze de urgență. 

Nu este prima dată când Harrison Ford este implicat într-un asemenea incident. O avionetă pe care o pilota în vara anului 2000 s-a prăbușit în Lincoln (Nebraska), fără ca actorul să sufere leziuni grave.

Actorul american Harrison Ford s-a născut pe 13 iulie 1942 în Chicago. El şi-a început cariera în 1964 şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood, în special datorită rolurilor din Războiul Stelelor, Evadatul şi Indiana Jones.