Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) O voce misterioasă, auzită de patru poliţişti la locul unui accident

Un incident mai puţin obişnuit s-a petrecut acum câteva zile în statul american Utah. Patru poliţişti au salvat o fetiţă de un an şi jumătate dintr-o maşină căzută într-un râu. Ofiţerii de Poliţie susţin însă că au auzit dinspre maşină o voce care striga după ajutor, potrivit CNN. Problema e că în vehicul se mai afla doar mama copilului, care era deja moartă. Şi atunci, cine a strigat?

Accidentul a avut loc sâmbătă noapte. Maşina era condusă de Lynn Jennifer Groesbeck, în vârstă de 25 de ani. La un moment dat, automobilul a ieşit de pe şosea şi a căzut în râu cu roţile în sus. În maşină se afla şi Lily, o fetiţă de 18 luni.

Femeia a murit, dar copilul a fost salvat. După ce a fost internată în spital în stare critică, fetiţa a fost externată joi.

Poliţia a fost chemată după 14 ore la locul accidentului, de către un pescar. Cei patru poliţişti care au intrat în apă povestesc însă un lucru straniu: ei au auzit foarte clar o voce care striga după ajutor. Lucru aparent imposibil, întrucât şoferiţa era deja moartă, iar fetiţa se afla în scaunul ei de pe bancheta din spate, cu capul în jos şi inconştientă. Şi totuşi, cine a strigat?

"Toţi patru am auzit o voce care venea din maşină", povesteşte pentru CNN ofiţerul de Poliţie Jared Warner. "Mie nu mi s-a părut că era o voce de copil", spune el. De altfel, Lily era inconştientă şi oricum nu ştia să vorbească, având doar un an şi jumătate. "E pur şi simplu unul din acele lucruri inexplicabile", crede poliţistul.

Totuşi, ar putea exista o explicaţie ştiinţifică, potrivit news.discovery.com. Nimeni şi nimic nu sugerează că cei patru poliţişti ar fi inventat întreaga poveste. Uneori, însă, iluziile auditive apar în mintea unor persoane printr-un proces psihologic care-i face pe oameni să "audă" unele sunete sau voci, care de fapt nu există. Aşa se face că unor oameni li se pare uneori că aud soneria de la uşă sau telefonul când sunt la duş.