Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jeremy Clarkson "loveşte" din nou. Ultima ţintă: şoferii de Dacia

jeremy_clarkson_loveste_din_nou_ultima_tinta_soferii_de_dacia.jpg

Jeremy Clarkson (Foto: Reuters/Stefan Wermuth)

Jeremy Clarkson, prezentatorul suspendat al emisiunii BBC "Top Gear", face noi valuri, după publicarea unui articol în care spune despre şoferii de automobile Dacia că "n-au văzut asfalt în viaţa lor". Pe de altă parte, Clarkson critică taximetriştii londonezi ale căror maşini "miros a bolnav".

Jeremy Clarkson a fost suspendat săptămâna trecută, după ce a fost acuzat că ar fi lovit un membru al echipei de producţie.

El scrie în numărul din luna martie al revistei Top Gear despre călătoriile cu autobuzul, nordul Angliei şi taximetriştii londonezi ale căror maşini "miros a bolnav".

"Să analizăm ce alternative avem la a călători cu propria maşină. Avem trenul, care este excesiv de scump. În prezent, costă mai mult să mergi cu trenul până la Leeds, decât te costă să rămâi unde eşti şi să cumperi o casă. Apoi avem autocarul care este plin de boli şi beţivi care vor să te înjunghie în inimă. Putem să sărim peste bicicletă, evident, ceea ce ne lasă o singură altă opţiune: să punem pe altcineva să conducă maşina în locul nostru", scrie Jeremy Clarkson.

"În Londra, sunt două tipuri de şoferi. Ai un tip care tocmai a ajuns aici dintr-o ţară despre care nu ai auzit, a cărui maşină miroase vag a ulei de lavandă şi om bolnav, care habar n-are unde merge şi nu are cum să ajungă acolo pentru că nu pune niciodată benzină de mai mult de două lire în rezervor. Apoi ai un şofer îmbrăcat la costum, conducând un Mercedes S-Class elegant care chiar ştie unde merge şi este foarte politicos, dar care te taxează cu 7.500 de lire pe milă", mai scrie realizatorul suspendat al emisiunii Top Gear.

Jeremy Clarkson critică şi situaţia din nordul Angliei, aruncând o săgeată spre şoferii de Dacia. El spune despre şoferi că trebuie să se lupte pentru un job cu "o jumătate de milion de Dacii înregistrate în străinătate, care sunt conduse de oameni care n-au mai văzut asfalt în viaţa lor şi care cred că limita de viteză este viteza maximă a maşinii lor. Care este de vreo 70 de kilometri pe oră".