Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ruxandra Dragomir la RFI: Simona Halep poate câştiga Roland Garros

ruxandra_dragomir_rfi_simona_halep_poate_castiga_roland_garros.jpg

Simona Halep, la Roland Garros (Foto: Reuters/Vincent Kessler)

Simona Halep poate câştiga sâmbătă turneul de la Roland Garros. O spune la RFI fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir. Ea crede că Halep îşi poate lua revanşa în faţa Mariei Şarapova, după ce rusoaica a învins-o în ultimul act la turneul de la Madrid. Dragomir apreciază că Halep poate fi "o inspiraţie pentru foarte mulţi sportivi".

Ruxandra Dragomir crede că visul Simonei Halep de a câştiga turneul de la Roland Garros se poate împlini: "Chiar este un vis şi sper eu ca acest vis mâine să se transforme într-o realitate, care cu siguranţă va face foarte mulţi români fericiţi, iar eu sigur voi fi unul dintre românii fericiţi, pentru că îmi doresc foarte mult ca Simona să se întoarcă în România cu primul trofeu de Grand Slam din palmaresul ei şi un turneu de Grand Slam care este aşteptat de foarte mult timp".

Fosta şefă a Federaţiei Române de Tenis e convinsă că Simona Halep îşi poate lua revanşa în faţa Mariei Şarapova: "Cred că nimic nu ar fi mai frumos ca Simona să-şi ia o revanşă acum în faţa Mariei Şarapova, într-o finală de Grand Slam. Sunt convinsă că poate face acest pas, clasamentul îi permite lucrul acesta, Simona este clasată numărul patru în lume, Şarapova este numărul opt în momentul de faţă. Pe de altă parte, este adevărat, Maria Şarapova are o experienţă mult mai mare în domeniul Grand Slam-urilor, a şi câştigat foarte multe turnee de acest nivel, însă eu cred că dacă Simona va avea încredere foarte mare în ea că ar putea câştiga acest meci, cu siguranţă va reuşi şi acest pas minunat".

 

"Când câştigi un turneu de Grand Slam, notorietatea creşte mult mai repede"

 

Ce e mai important, să fii între primele zece jucătoare de tenis ale lumii sau să câştigi un turneu de Grand Slam? "În momentul în care reuşeşti să câştigi un turneu de Grand Slam, notorietatea probabil creşte mult mai repede, numele îţi devine mult mai cunoscut, iar faptul că deja reuşeşti să câştigi un turneu de Grand Slam te poziţionează în rândul jucătorilor de top, chiar dacă nu ajungi numărul unu în lume sau poate nici măcar în primii cinci. Însă să te regăseşti între primele zece jucătoare din lume sau între primele cinci jucătoare din lume, mai precis numărul trei cum este Simona în momentul acesta, pentru că de luni, chiar dacă va pierde finala, va ajunge numărul trei, este un lucru extraordinar. Să ştiţi că foarte mulţi jucători îşi doresc ca măcar să participe la un turneu de Grand Slam şi foarte mulţi dintre ei nu reuşesc nici măcar să participe la un turneu. Faptul că avem acum o finalistă cu şanse foarte mari de a câştiga trofeul este un lucru minunat", consideră Dragomir.

În opinia ei, "Simona este o persoană foarte modestă, destul de retrasă, un personaj poate mai atipic succesului obţinut, pentru că nu îi place să fie în centrul atenţiei şi se concentrează pas cu pas pentru ce are de făcut. Cred că acest comportament al ei ar putea fi o inspiraţie pentru foarte mulţi sportivi, pentru că este un drum foarte elegant, pentru a ajunge spre succesul absolut".

Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce a eliminat-o în penultima rundă pe nemţoaica Andrea Petkovici. Halep va urca de luni pe locul trei mondial.

 
Ruxandra Dragomir, intervievată de Cosmin Ruscior, despre Simona Halep