Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Halep şi Begu, performanţă unică în ultimii 18 ani

halepbegu.jpg

Irina Begu şi Simona Halep

România are, pentru prima dată în ultimii 18 ani, două sportive în optimile unui Grand Slam. Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat, vineri, între cele mai bune 16 tenismene de la tuneul din Melbourne. Cele două se pot întâlni, teoretic, în semifinale.

Ruxandra Dragomir şi Irina Spîrlea sunt ultimele tenismene din România care au reuşit performanţa de a se califica în optimile aceleiaşi ediţii a unui turneu de Mare Şlem. Se întâmpla în 1997, când cele două ajungeau în optimi atât la Australian Open, cât şi la Roland Garros, notează Prosport.

Vineri dimineaţă, cea mai valoroasă tenismenă română a momentului, Simona Halep, şi marea supriză de la Melbourne Irina Begu au atins la rândul lor această fază înaintată a competiţiei australiene.

A treia jucătoare a lumii a învins-o pe americanca Bethanie Mattek-Sands, scor 6-4, 7-5. Simon Halep a avut probleme doar în setul al doilea în care, la un moment dat, a condus cu 5-1. Românca a avut o scădere explicată ulterior prin temperatura ridicată de la ora jocului şi umiditatea crescută din aer, iar adversara a egalat la 5. Halep s-a impus, însă, în final, cu 7-5 în setul al doilea, după o oră şi 32 de minute de joc, şi va juca cu belgianca Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, care a învins-o pe Simona în toate cele trei întâlniri precedente, în 2010, 2011 şi 2012.

În optimi merge şi Irina begu, a 42-a jucătoare a lumii, care a învins-o, cu 6-4, 6-4, pe pe Carina Witthoft (Germania), locul 104 WTA.

În turul 4, Irina Begu va evolua în premieră cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7.

Învingătoarele din meciurile Begu-Bouchard şi Halep-Wickmayer se pot întâlni în penultimul act al competiţiei dacă trec de partidele din sferturile de finală.