Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep, îngenuncheată de Ekaterina Makarova, la Australian Open

simona_halep_ingenuncheata_de_ekaterina_makarova_la_australian_open.jpg

Ekaterina Makarova şi Simona Halep, la Australian Open (Foto: Reuters/Brandon Malone)

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Australian Open. Numărul 3 WTA a pierdut meciul din sferturi în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova (11 WTA), care o va întâlni mai departe pe Maria Şarapova.

Site-ul oficial al turneului Australian Open notează că Ekaterina Makarova a "demolat-o" pe Simona Halep, subliniind că rusoaica a cedat doar patru ghemuri. Scorul a fost 6-4, 6-0.

Potrivit statisticii de pe site-ul oficial al turneului, Simona Halep a comis în meciul de marţi 31 de greşeli neforţate, dintre care patru duble greşeli, faţă de 20 adversara ei, care nu a avut nici o dublă greşeală. Totuşi, Halep a avut 15 lovituri câştigătoare, faţă de zece câte a avut Makarova şi un raport de 3-0 la aşi.

Simona Halep spune că a fost puţin stresată înaintea meciului cu Makarova, informează site-ul wtatennis.com. "Am fost puţin stresată înaintea meciului şi nu ştiu de ce. A fost o zi foarte proastă pentru mine. Nu am simţit nici o presiune, deoarece şi anul trecut am jucat sferturi de finală aici. Makarova a jucat bine şi totul a mers în favoarea ei. Nu am simţit mingea şi nu a mers nimic în jocul meu. Îmi pare rău că nu am putut juca cel mai bun tenis al meu, dar se mai întâmplă", afirmă ea.

Ekaterina Makarova declară la Eurosport că nu s-a gândit la scor în timpul meciului: "Sunt atât de fericită. Am pierdut în faţa lui Halep acum doi ani. Azi a fost foarte greu, nu a contat scorul, am jucat până la capăt. Ştiam că trebuie să fiu bună, a făcut şi ea ceva greşeli, dar mi-am văzut de treabă".

Simona Halep a atins faza sferturilor de finală la Australian Open şi anul trecut. Constănţeanca îşi păstrează locul trei mondial.