Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tecău a câştigat "duelul românilor" la Australian Open

collagemergea.jpg

Tecău a câştigat "duelul românilor" la Australian Open

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu masculin la Australian Open, după ce a învins, în sferturile competiţiei, cuplul Florin Mergea/Dominic Inglot, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), după o oră şi 24 de minute.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întâlni în semifinale perechea italiană Simone Bolelli/Fabio Fognini, care a trecut, cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (5), de cuplul Pablo Cuevas/David Marrero (Uruguay/Spania).

Pentru calificarea în semifinale la Australian Open, Tecău şi Rojer vor primi un cec în valoare de 142.500 de dolari australieni (100.396 de euro), în timp ce performanţa reuşită de Mergea şi Inglot va fi recompensată cu 71.000 de dolari australieni (50.022 de euro).

Horia Tecău, aflat la cea mai bună performanţă la Australian Open, este triplul finalist la Wimbledon, între 2010 şi 2012, cu Robert Lindstedt. Cea mai bună performanţă din cariera lui Mergea la un Grand Slam a fost înregistrată anul trecut, când el şi Marin Draganja au jucat în semifinale la Roland Garros.