Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lovitură grea pentru CFR Cluj: insolvenţă şi 24 de puncte penalizare

Clubul CFR Cluj a intrat în insolvenţă. Fosta campioană a României la fotbal a fost penalizată cu 24 de puncte de către FRF şi a căzut automat de pe locul doi pe ultima poziţie în clasamentul Ligii I. CFR poate face apel, iar dacă la Comisia de Apel verdictul va fi tot în favoarea depunctării, se poate merge la TAS, potrivit Prosport.

CFR Cluj a fost penalizată cu 24 de puncte de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma neachitării datoriilor către cinci foşti jucători şi astfel a ajuns pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

Tribunalul Specializat Cluj a admis miercuri cererea de insolvenţă, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 8 mai.

CFR Cluj, care se confruntă cu o acută criză financiară de anul trecut, este al şaptelea club din Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după Rapid, Dinamo, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui.

Potrivit legislaţiei UEFA, un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă.

CFR Cluj ocupă locul doi după turul campionatului, poziţie ce i-ar fi permis să participe în turul doi preliminar al Ligii Europa.