Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Surpriză la Fed Cup: Simona Halep, învinsă de Muguruza

surpriza_la_fed_cup_simona_halep_invinsa_de_muguruza.jpg

Simona Halep, aici la Australian Open (Foto: Reuters/Athit Perawongmetha)

Jucătoarea Simona Halep (locul 3 WTA) a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-3, de Garbine Muguruza (24 WTA), în al treilea meci al întâlnirii de Fed Cup contând pentru primul tur al Grupei Mondiale II. Scorul general al confruntării România-Spania de la Galaţi este 1-2.

Muguruza s-a impus în faţa lui Halep într-o oră şi 31 de minute.

Jucătoarea română declară că a avut emoţii foarte mari şi înainte de meci i-a fost rău, informează dolce-sport.ro. "Au fost emoţii foarte mari, din păcate nu mă pot detaşa, când joc pentru echipă sunt foarte emoţionată şi simt o presiune foarte mare, dar nu vreau să dau vina pe asta. Stilul meu este să mă manifest, să scap de emoţii. Mi-a fost rău înainte de meci, probabil de la tensiune, mă durea capul. În primul set mi-a fost greu să revin, mi-am revenit un pic, apoi ea urma la serviciu şi a servit destul de bine. A avut cam 80% primul serviciu şi era foarte greu să returnez eu, să fiu agresivă. Nu mi-a dat voie să fiu agresivă. Am încercat să lovesc prea tare şi nu mi-a mers prea bine", spune Simona Halep.

De partea sa, sportiva spaniolă afirmă la Dolce Sport că românca este o jucătoare mare şi a avut o prestaţie bună, dar nu şi-a fructificat şansele: "Simona e o jucătoare mare. Am jucat foarte, foarte bine, dar şi ea a făcut un meci bun, numai că nu şi-a fructificat şansele. Acum e 2-1 pentru noi şi avem şanse mari să câştigăm".

Sâmbătă, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-2, 6-1, într-o oră şi zece minute, pe Silvia Soler-Espinosa (67 WTA).

Tot sâmbătă, Irina-Camelia Begu (34 WTA) a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-2, de Garbine Muguruza, după o oră şi 15 minute.

Duminică, Irina-Camelia Begu a învins-o pe Silvia Soler-Espinosa cu scorul de 6-2, 6-4.

Meciul decisiv va fi cel de dublu Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu-Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues.

Câştigătoarea întâlnirii dintre România şi Spania va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Învinsa va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială II.