Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep s-a calificat în finala Indian Wells

simona_halep_calificat_finala_indian_wells.jpg

Simona Halep, la Indian Wells (Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports via Reuters)

Jucătoarea Simona Halep s-a calificat în finala turneului de tenis de la Indian Wells. Numărul 3 WTA a beneficiat de abandonul adversarei sale din semifinale, numărul unu mondial, americanca Serena Williams.

Simona Halep declară că nu poate fi nici fericită, nici tristă după retragerea adversarei ei din semifinalele Indian Wells, precizând că ştie cum e să nu poţi juca din cauza unei accidentări, informează WTA.

"E greu pentru ea că a trebuit să se retragă. Ştiu cum este când eşti accidentat. Este cu adevărat dificil să intri pe teren şi să joci. Este periculos şi trebuie să ai grijă de tine. Nu pot fi fericită, dar nu pot fi nici tristă. Vreau doar să mă gândesc că este o altă finală după ziua de mâine şi trebuie să stau concentrată şi să încerc totul duminică, pentru a câştiga titlul", spune românca.

Serena Williams s-a retras înaintea partidei de vineri, pe care trebuia să o dispute cu Simona Halep, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Sportiva americană a intrat pe arena centrală a Indian Wells Tennis Garden, unde era programată semifinala şi le-a vorbit spectatorilor, precizând că s-a accidentat la genunchi în urmă cu două zile, la un antrenament, motiv pentru care nici nu poate merge prea bine.

Serena Williams, care a revenit la Indian Wells după 14 ani de absenţă, declară că este nerăbdătoare să joace din nou la turneul californian, la ediţia viitoare.

"În urmă cu patru luni, am început o călătorie pentru a juca la Indian Wells şi a fost extraordinar. Niciodată nu am visat că pot să o fac. Dar nu aş fi putut să o fac fără ajutorul fanilor. Deşi în acest an s-a terminat devreme din cauza unei accidentări, trebuie să spun că sunt nerăbdătoare să încerc din nou anul viitor. Vă mulţumesc tuturor! Vă iubesc atât de mult!", a scris Williams, pe contul ei de Instagram.

 

Finală Halep-Jankovici

 

Simona Halep o va întâlni duminică pe sârboaica Jelena Jankovici (locul 21 WTA) în finala turneului de la Indian Wells.

Jankovici, antrenată în 2011 de Andrei Pavel, iar acum de fratele ei, Marko, a ocupat locul 1 WTA în august 2008 şi a câştigat peste 17 milioane de dolari din tenis.

Ea s-a impus în 2010 la turneul de la Indian Wells şi mai are în palmares alte 12 trofee la simplu. În 2015, Jelena Jankovici a disputat 11 meciuri, obţinând şapte victorii.

Simona Halep este a doua jucătoare română care ajunge în finala turneului de la Indian Wells, după Irina Spârlea, care s-a calificat în ultimul act al competiţiei din California la ediţia din 1997.