Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Regina Indian Wells", elogiată în presa internațională

simona-halep-wins-indian-wells-2015-title.jpg

Simona Halep, câștigătoare la Indian Wells FOTO: wtatennis.com

 Presa internaţională a notat, duminică seară, după ce jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a câştigat turneul de la Indian Wells, cel mai important titlu din cariera sa, că românca a arătat tenacitate şi a fost spectaculoasă în finala cu Jelena Jankovici. 

"Halep a câştigat cel mai important titlu la Indian Wells", a notat wtatennis.com, menţionând că lucrurile nu arătau prea bine pentru româncă la începutul finalei, dar constănţeanca nu a renunţat şi s-a impus în faţa Jelenei Jankovici.

"Halep câştigă cel mai important titlu din carieră", a notat şi site-ul oficial al competiţiei. "Are logică faptul că Simona Halep a trebuit să joace trei seturi pentru a câştiga primul ei titlu BNP Paribas Open. Trecând peste o aparentă accidentare la picior, un serviciu defectuos şi o fostă campioană, Halep a revenit după ce a pierdut primul set şi a învins-o pe câştigătoarea din 2010, Jelena Jankovici, scor 2-6, 7-5, 6-4, cu o evoluţie curajoasă", se menţionează pe site-ul bnpparibasopen.com.

BBC.com scrie că Simona Halep a învins-o pe Jelena Jankovici "într-o finală captivantă", iar cotidianul L'Equipe a notat că Halep "a ştiut să profite de fragilitatea" Jelenei Jankovici după ce a fost condusă de aceasta cu 6-2, 5-4 şi a obţinut cel mai important titlu din carieră. Jurnalul a menţionat că Jankovici s-a lăsat copleşită de emoţii, deşi conducea şi Simona Halep avea probleme la piciorul drept. "Românca, departe de cel mai bun nivel al său pe durata a trei sferturi din finală, s-a ambiţionat, strigând din ce în ce mai tare, şi câştigând ghemurile. O tenacitate care o va duce luni pe primul loc în ierarhia «Race»", precizează L'Equipe.

"Halep, spectaculoasă în faţa lui Jankovici", a notat tvasports.ca. "Simona Halep a revenit după un prim set dificil şi a învins-o pe Jelena Jankovici în finala turneului de la Indian Wells", adaugă sursa citată.

"Halep, campioană la Indian Wells", a titrat Mundo Deportivo, iar jurnalul Sport a notat că Simona Halep a câştigat turneul de la Indian Wells impunându-se într-o finală "lungă şi intensă" cu Jelena Jankovici.

"Revenire a lui Halep, Jankovici k.o.", a notat Gazzetta dello Sport, în timp ce site-ul tenniscircus.com a intitulat articolul referitor la performanţa sportivei române: "Halep cucereşte California". "Jankovici a pierdut finala după ce a avut posibilitatea să o termine lejer în două seturi. Un lucru este cert: frumoasa Jelena nu va dormi în această noapte", notează tenniscircus.com.

"Maraton câştigat de Simona Halep", a scris olimpiazzurra.com, iar livetennis.it a menţionat că finala a fost "plină de emoţii".

"Simona Halep îi succede Flaviei Pennetta, este regina Indian Wells", a notat şi La Repubblica.

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a câştigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în faţa sportivei sârbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA. Finala a durat două ore şi 37 de minute. 

"A fost o finală extraordinară", a spus Simona Halep. Învingătoarea de la Indian Wells a ţinut să le mulţumească susţinătorilor ei.  "Le mulţumesc românilor care vin să mă vadă peste tot şi mă susţin, dându-mi mai multă putere să câştig, să stau concentrată şi să lupt până la sfârşit! Le mulţumesc celor de acasă, ştiu că m-au urmărit şi m-au susţinut!"

Săptămâna aceasta, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, fiind a treia favorită după Serena Williams, locul 1 WTA, şi Maria Şarapova, locul 2 WTA. Meciurile din această fază încep miercuri.