Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep, elogiată de presa internaţională

simona_halep_elogiata_de_presa_internationala.jpg

Simona Halep, la turneul de la Miami (Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports)

Presa internaţională laudă forma de excepţie a Simonei Halep, care s-a calificat în sferturile turneului de tenis de la Miami. Victoria numărului trei mondial în faţa italiencei Flavia Pennetta este normală, consideră jurnaliştii străini.

"Halep continuă cursa pentru «dubla» Indian Wells-Miami, după succesul de luni, din meciul cu Flavia Pennetta", scrie l'Equipe.

"Excelenta Pennetta se predă unei jucătoare în mare formă", consideră livetennis.it.

"Halep îşi ia zborul, Pennetta cedează pentru prima dată în faţa româncei", observă site-ul oktenis.it, care mai precizează: "Ultima lor întâlnire avusese loc la US Open, când sportiva din Brindisi ajungea în semifinale, iar românca nu devenise încă jucătoarea de temut care pierdea greu în faţa Mariei Şarapova la Roland Garros. (...) Într-un turneu plin de surprize, Simona Halep şi Serena Williams sunt singurele jucătoare în acest moment care îşi confirmă statutul de favorite, ţinând cont că doar ele au rămas în sferturi dintre cele clasate pe primele nouă locuri ale ierarhiei WTA".

"13 la rând pentru Simona Halep, după ce a învins-o pe Flavia Pennetta", scrie tennisworld.com. "Simona Halep nu o mai învinsese niciodată pe Flavia Pennetta, românca reuşind să câştige un set din şapte în cele trei meciuri anterioare. Însă luând în considerare forma bună arătată în 2015, nu este o surpriză că Halep a triumfat în sfârşit în faţa jucătoarei italiene", conchide sursa citată.

Simona Halep va juca în sferturile turneului de la Miami împotriva sportivei americane Sloane Stephens, locul 45 WTA.