Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(Video) ESA pregăteşte o misiune pe Lună?

esa_pregateste_o_misiune_pe_luna.jpg

Misiune pe Lună, pregătită de ESA, potrivit The Guardian.

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) ar putea trimite o misiune pe Lună, potrivit The Guardian. Publicaţia britanică scrie că o înregistrare video lansată de ESA avansează ipoteza unor eforturi internaţionale pentru ca omul să se reîntoarcă pe satelitul natural al Pământului.

Înregistrarea video este ambiguă, dar nu-i greu să-ţi dai seama că ESA pregăteşte o misiune pe Lună. Singura necunoscută este când?

Clipul lung de opt minute prezintă eforturile din trecut, din prezent şi cele din viitor, pentru recucerirea Lunii, un teritoriu explorat prea puţin, după cum reiese din înregistrarea video.

 

 

"Agenţia Spaţială Europeană lucrează pentru a duce omul mai departe în spaţiul cosmic. Următoarea noastră destinaţie în această călătorie este Luna. Observăm că doar o parte minusculă a suprafeţei Lunii a fost explorată, numai pe partea de Lună dinspre Terra şi într-o regiune apropiată de Ecuator. A rămas o regiune vastă neexplorată. Un lucru e cert: dacă vrem să înţelegem Luna, trebuie să ne întoarcem acolo", se arată în clipul publicat de ESA.

Agenţia Spaţială Europeană înclină aşadar către eventuala trimitere a unei misiuni pe Lună, în timp ce americanii de la NASA ar fi mai tentaţi de o bază umană pe planeta Marte.

Chiar dacă în clipul video nu se specifică nimic concret despre vreo misiune umană pe Lună, apariţia înregistrării pe Internet coincide cu un eveniment semnificativ: departamentul ESA care se ocupă de zborurile spaţiale cu echipaj uman tocmai ce a primit o finanţare pentru a trimite într-o primă fază un robot-laborator la polul sud al Lunii, un proiect comun cu Rusia. Acea regiune în mare măsură neexplorată încă ar putea conţine informaţii despre formarea Lunii şi a sistemului solar.