Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Învățământ profesional dual, o opțiune și pentru sectorul energetic

tanar-in-europa.jpg

Andreea Orosz, Cezar Bârlădeanu și Mihaela Sandu in studioul de inregistrari RFI Romania
Andreea Orosz, Cezar Bârlădeanu și Mihaela Sandu

Start la primul program de învățământ profesional dual cu specific energetic din municipiul Bucureşti, „Energie pentru meseria mea”. Peste 112 de candidați s-au arătat interesați de această formă de învățământ, 56 au fost selectați. Printre elevi se află și 4 fete.

ENGIE România, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” şi Asociaţia Hands Across România, a lansat anul acesta primul program de învățământ profesional dual cu specific energetic din municipiul Bucureşti, „ENERGIE PENTRU MESERIA MEA”.

Programul a fost adus la cunoştinţa copiilor şi familiilor acestora printr-o amplă campanie de informare care s-a derulat în 73 de școli din municipiul Bucureşti 83 de școli din zonele rurale și orașe mici ale județelor Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Giurgiu.

Dintre aceștia, 650 de elevi au fost interesați de program, completând un formular de preînscriere, 112 elevi depunând dosarul pentru înscrierea la colegiu.

Despre beneficiile acestei forme de învățământ discutăm astăzi cu Mihaela Sandu, de la Asociația Hands Across și Cezar Bârlădeanu, manager de proiect.

 

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europahttps://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

Înregistrarea emisiunii Tânăr în Europa din 18 iulie 2018