Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Siegfried Mureșan: Avem o monedă comună, dar fiecare trebuie să se descurce pe picioarele lui

siegfried_muresan.jpg

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, vorbește la RFI despre situația din Grecia.
Purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, explică: “Europa a spus întotdeauna că vrea să ajute poporul grec. Sperăm ca Alexis Tsipras să nu fie un obstacol.

Contribuabilul german crede că trebuie să plătească pensiile nejustificat de mari ale cetățeanului grec, cetățeanul grec crede că guvernul german vrea să-i impună anumite măsuri care nu se cuvin. Nu e adevărat, dar asta e percepția oamenilor. Că cineva trebuie să piardă sau să garanteze cu avuția pentru ca altcineva să poată câştiga.
Mă îngrijorează această percepție, trebuie să găsim o soluție să o schimbăm, mai spune europarlamentarul PMP.
În Grecia oamenii muncesc, dar productivitatea economică este scăzută. Ceea ce rămâne în urmă este prea puțin. Ceea ce produc ei nu este competitiv pe piețele globale. De aceea Grecia are nevoie de reforme economice, de reforme structurale…
Regulile sunt foarte clare: avem o monedă comună, dar fiecare trebuie să se descurce pe picioarele lui
” mai spune europarlamentarul.
Ce ar trebui să înțeleagă însă un tânăr european din acest dosar? Andreea Orosz a stat de vorbă cu europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Emisiunea Tânăr in Europa din 8 iulie 2015