Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Studiu: De ce-i îngraşă căsnicia pe bărbaţi?

Bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi. Motivul ar fi că după ce-şi unesc destinele cu partenerele lor de viaţă, încep să mănânce mai multe dulciuri şi să bea mai mult vin. Aşa arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Metropolitană din Leeds, potrivit Daily Mail.

Poate aţi observat că mulţi bărbaţi căsătoriţi au un început de burtă. În opinia cercetătorilor britanici, acest lucru e determinat tocmai de faptul că persoanele respective sunt căsătorite.

Unii experţi cred că de vină sunt chiar soţiile, care îşi hrănesc partenerii de viaţă excesiv, pentru ca aceştia să se îngraşe şi să devină mai puţin atrăgători pentru alte femei. Este eliminată astfel concurenţa...

Studiul comandat de Men's Health Forum arată că mariajul poate să schimbe obiceiurile alimentare ale bărbaţilor şi odată cu acestea, circumferinţa taliei.

Astfel, bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi decât cei necăsătoriţi, iar acest lucru ar putea fi o consecinţă a faptului că cei din prima categorie par să mănânce mai multe dulciuri în comparaţie cu bărbaţii celibatari.

Totodată, bărbaţii căsătoriţi beau considerabil mai mult vin decât cei necăsătoriţi.

Oamenii de ştiinţă sunt deocamdată destul de confuzi şi nu ştiu exact de ce mariajul influenţează atât de mult atitudinea bărbaţilor faţă de greutatea lor corporală. Cercetătorii sugerează că această situaţie este o consecinţă a faptului că bărbaţii simt că pot să se "relaxeze" din acest punct de vedere, după ce se căsătoresc.

Altă teorie spune că bărbaţii ale căror soţii sunt bucătărese talentate descoperă după o vreme că mănâncă alimente cu conţinuturi calorice mai bogate decât cele pe care le consumau în trecut.

În plus, dacă soţiile lor sunt pasionate de cumpărături şi cofetării, atunci prăjiturile, torturile şi plăcintele ar putea să apară destul de des în bucătăriile acestor familii.

Există însă şi câteva aspecte pozitive. Bărbaţii căsătoriţi mănâncă mai multe fructe şi pâine din cereale integrale, decât cei celibatari.

Totodată, ei mănâncă mai rar burgeri şi kebab. Bărbaţii căsătoriţi mănâncă mai mult iaurt decât cei care au trecut printr-un divorţ şi mai multă ciocolată decât cei văduvi.

Nici femeile nu scapă de îngrăşat după căsătorie. Un studiu american realizat pe zece mii de persoane a descoperit că femeile dispun de mai puţin timp pentru a face exerciţii fizice după ce se căsătoresc şi încep astfel să ia în greutate.