Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Aplicaţia pentru smart-phone care-i exasperează pe adolescenţi

O femeie din Texas a dezvoltat o aplicaţie pentru sistemul de operare Android, numită "Ignore No More". Aceasta le oferă părinţilor posibilitatea să blocheze smart-phone-urile copiilor lor, astfel încât aceştia sunt nevoiţi să îşi sune părinţii înapoi pentru a le putea folosi din nou.

Părinţii îşi freacă mâinile de bucurie, în timp ce adolescenţii strâmbă din nas în faţa noii aplicaţii, care s-ar traduce în limba română "Nu mă mai ignora!".

Invenţia îi face pe adulţi să răsufle uşuraţi: în sfârşit îi pot obliga pe copiii lor să le răspundă la telefon. Sau măcar să-i sune înapoi.

Astfel, copiii nu vor mai ignora apelurile părinţilor, întrucât aceştia le pot bloca telefoanele.

Sharon Standifird, mamă a doi copii, s-a consultat cu designeri şi dezvoltatori timp de câteva luni şi a descoperit că aplicaţia este populară în rândul părinţilor din Statele Unite.

"Ca părinte, tot ce trebuie să fac este să deschid aplicaţia, să-i scriu numele, ca să-i blochez telefonul băiatului meu, Bradley, să notez un cod format din cel puţin patru caractere, după care să apăs pe opţiunea "blochează telefonul lui Bradley". Dacă vă uitaţi acum la telefonul lui, o să vedeţi că se închide singur. Băiatul meu trebuie acum să mă sune pe mine, pentru că eu sunt persoana care deţine parola pentru deblocarea telefonului său", explică ea.

Când blochezi telefonul copilului cu "Ignore No More", copilul tău are doar două opţiuni: el te poate suna înapoi sau să sune la Urgenţă, se arată pe site-ul aplicaţiei.

Practic, părinţii setează o parolă care poate debloca telefonul, ceea ce încurajează copiii să-şi sune părinţii mai repede, pentru ca celelalte aplicaţii ale telefonului să devină funcţionale.

Mamele care au folosit această nouă aplicaţie s-au arătat încântate şi o folosesc chiar şi înainte de culcare, pentru ca fiii şi fiicele lor să lase telefonul din mână şi să se odihnească.