Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Richard al III-lea era blond cu ochi albaştri

richard_al_iii_lea_era_blond_cu_ochi_albastri.jpg

Richard al III-lea (reconstituire)

Cercetătorii britanici care analizează rămăşiţele pământeşti ale regelui Richard al III-lea spun că fostul monarh a fost un bărbat blond, cu ochi albaştri, informează Reuters. Rămăşiţele pământeşti au fost descoperite sub o parcare din oraşul Leicester.

Cercetătorii au folosit markeri genetici pentru a determina culoarea părului şi a ochilor lui Richard al III-lea şi au descoperit că regele englez era cel mai probabil blond, în special în copilărie, iar ochii lui erau în mod aproape cert de culoare albastră.

Analiza ADN-ului a demonstrat o legătură genetică între Richard al III-lea şi două rude moderne ale fostului rege, înrudite cu acesta pe linie maternă.

Scheletul lui Richard al III-lea, ultimul monarh englez care a murit în luptă, au fost descoperite de arheologi în 2012 sub asfaltul unei parcări din oraşul Leicester.

Într-un studiu publicat în luna septembrie, oamenii de ştiinţă britanici au prezentat o serie de detalii despre moartea regelui englez, în timpul bătăliei de la Bosworth, în urmă cu peste 500 de ani. Potrivit cercetătorilor, Richard al III-lea nu purta coif şi a murit cel mai probabil în urma unei lovituri primite în zona capului.