Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Studiu inedit: Cât rezistă bărbaţii într-o discuţie cu femeile?

Bărbaţii rezistă mai mult unei conversaţii cu prietenii despre sport sau sex, decât unei discuţii despre altceva cu partenera de viaţă. Iată ce reiese dintr-un studiu, care arată că bărbaţii au o capacitate mică de concentrare asupra unei discuţii cu jumătatea lor. Cercetarea a fost efectuată pe două mii de bărbaţi şi femei, potrivit publicaţiei Daily Mail, citate de Mediafax.

Un bărbat e capabil să-şi asculte partenera de viaţă cel mult şase minute. Alta e situaţia însă când e vorba de o discuţie cu prietenii despre fotbal sau sex, caz în care bărbaţii se pot concentra în medie 25 de minute.

Nici femeile nu stau mai bine: ele ascultă pentru mai mult timp şi cu mai mult interes când sunt implicate într-o discuţie cu prietenele, decât atunci când vorbesc cu partenerii lor.

În cazul femeilor, subiectul favorit de conversaţie cu prietenele este relaţia de cuplu, 55% dintre intervievate indicându-l ca temă preferată.

De partea lor, mai mult de jumătate dintre bărbaţii chestionaţi discută cu prietenii despre sport, dar şi despre filme şi sex.

Momentul cel mai nepotrivit pentru a capta atenţia unui bărbat este în timp ce acesta urmăreşte un eveniment sportiv, navighează printre canalele TV şi se joacă pe telefonul mobil. Cu alte cuvinte, doamnelor, nu ar fi o idee tocmai bună să-l întrebaţi pe bărbat, de exemplu, dacă observă ceva schimbat în înfăţişarea dvs., exact când se execută o lovitură de la 11 metri la televizor!

Potrivit studiului, un bărbat ratează în medie de cel puţin patru ori pe săptămână momentul când ar trebui să-şi asculte soţia.

Subiectele care-i fac pe bărbaţi să-şi piardă interesul în timpul unei conversaţii cu partenerele sunt cele despre persoane pe care nu le cunosc, urmate de discuţiile despre colegii de muncă, vedete şi haine.

De asemenea, bărbaţii nu sunt interesaţi de lucruri pe care partenera le-a văzut pe reţelele de socializare online, de horoscop şi de ce au mâncat la masa de prânz.

Peste o cincime dintre bărbaţi au recunoscut că navighează pe Internet şi vizionează programe sportive de multe ori în timpul conversaţiilor telefonice cu partenerele lor.

O purtătoare de cuvânt a companiei Ladbrokes, care activează în domeniul jocurilor de noroc online şi care a efectuat cercetarea a catalogat drept "naturale" aceste diferenţe de interese dintre femei şi bărbaţi.

Totuşi, cum de nu-şi dau seama femeile că partenerii lor de viaţă nu le ascultă? Ei bine, cine a spus că nu-şi dau seama? 55% dintre femei au declarat că-şi verifică în mod regulat partenerii, pentru a se asigura că aceştia ascultă ceea ce ele povestesc. Mai mult de o treime dintre femei au spus că un semn obişnuit al faptului că bărbaţii sunt absenţi e durata îndelungată până când aceştia oferă un răspuns la o întrebare, dar şi privirile fixe sau pierdute.