Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Universitatea de Vest, la care Kovesi și-a dat doctoratul, verifică teza șefei DNA

kovesi.jpg

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi
Sursa imaginii: 
RFI

Universitatea de Vest din Timişoara, unde şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, şi-a susţinut doctoratul în 2011, a demarat procedurile de verificare a tezei. Anterior, un ONG a susținut că lucrarea de doctorat a procurorului șef al DNA este un plagiat, iar deputatul Sebastian Ghiţă a declarat că ar fi participat la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Comisia Naţională de Etică a decis, în 2012, că lucrarea de doctorat a șefei DNA nu este un plagiat.

ACTUALIZARE: Klaus Iohannis a declarat, luni, că specialiștii trebuie să decidă dacă Laura Codruța Kovesi a plagiat în teza de doctorat. Dacă se dovedește că o persoană publică a plagiat, aceasta trebuie "să plece din funcția publică", a subliniat șeful statului.

..........................................................................

Universitatea de Vest din Timişoara a anunţat, luni, că a început procedurile interne în vederea "clarificării situaţiei apărute în spaţiul public vizavi de teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi". Verificările au fost demarate încă de la sfârșitul săptămânii trecute, a anunțat universitatea.

Anterior, Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) din Cluj-Napoca a concluzionat, în urma propriilor verificări, că a determinat 11 situaţii de plagiat în teza șefei DNA.

În plus, săptămâna trecută, deputatul Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA.

În replică, Laura Codruţa Kovesi a precizat că lucrarea sa de doctorat îi aparține în totalitate și că nu poate fi vorba de plagiat.

Din verificările oficiale de până acum, respectiv din raportul din urmă cu patru ani al Comisiei Naţionale de Etică, lucrarea de doctorat a șefei DNA nu este un plagiat.