Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 3 octombrie 2017

bnr.jpg

BNR ia primele măsuri pentru temperarea creșterii ROBOR
BNR ia primele măsuri pentru temperarea creșterii ROBOR

BNR ia primele măsuri pentru temperarea creșterii ROBOR și aruncă în piață peste 9 miliarde lei. În premieră, ministrul de Finanțe a participat la ședința de politică monetară.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Magistratii cer premierului si ministrului justitiei să retraga pachetul de legi promovat de Tudorel Toader. Judecatorii si procurorii atrag atentia că prin aceste modificări justiția nu va mai fi independentă.. 

Se anunta proteste maine in Capitala. Sindicalistii de la Cartel Alfa scot oamenii in strada nemultumiti de măsurile anunţate de Executiv. In special de  transferul contribuţiilor de la angajator către angajat.  

Sindicate catalane au organizat astazi o greva in semn de nemultumire faţă de violenţele poliţiei spaniole care a incercat sa opreasca referendumul organizat duminică pe tema independenţei regiunii.  

11.650 de persoane au murit impuscate in Statele Unite, de la începutul anului. Un bilant care le include si pe cele 58 de persoane care si-au pierdut viata duminica, la Las Vegas. In acest context, Camera Reprezentanţilor, unde republicanii sunt majoritari, prevede adoptarea in aceasta toamna a două noi legi care vor face si mai permisiva legislaţia americană privind controlul armelor de foc.

Trei americani isi impart Nobelul pentru Fizica pentru detectarea undelor gravitaționale, un concept lansat de Albert Einstein acum 100 de ani….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 octombrie 2017